ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαυλάκης: «Έχουμε αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μπαίνει και μένει στον εγκέφαλο πολλών...

Παυλάκης: «Έχουμε αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μπαίνει και μένει στον εγκέφαλο πολλών ανθρώπων»

Ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, με ανάρτησή του στα social media, αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι ο «κορωνοϊός μπαίνει και μένει στον εγκέφαλο πολλών ανθρώπων για πολύ καιρό».

Εν συνεχεία τονίζει την επικινδυνότητα του να μείνει ο ιός στον εγκέφαλο «Αυτό για μένα είναι επικίνδυνο, γιατί ξέρουμε ότι κάθε νευροτροπος ιός μπορεί να γίνει νευροτοξικος αν αρχίσει μια φλεγμονή, τότε το ανοσολογικό μας προσπαθεί να σκοτώσει τον ιό και σκοτώνει μολυσμενα κύτταρα, και ισως και μερικά αθώα, σαν παράπλευρες απώλειες».

Τέλος στέλνει μήνυμα  «εμβολιαστείτε και μην μολυνθειτε»!

 

Η ανάρτηση του Γιώργου Παυλάκη:

Τώρα έχουμε ολοένα και περισσοτερες αποδείξεις ότι ο κορωνοιος μπαινει και μένει στον εγκέφαλο πολλών ανθρώπων για πολύ καιρό. Δηλαδή μπορεί τεχνικά να χαρακτηριστεί νευροτροπος αλλά και νευροτοξικος για αρκετούς. Αλλά μια άλλη κατηγορία ανθρώπων μπορεί να έχουν τον ιό στον εγκέφαλο για απροσδιόριστα αλλά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό για μένα είναι επικίνδυνο, γιατί ξέρουμε ότι κάθε νευροτροπος ιός μπορεί να γίνει νευροτοξικος αν αρχίσει μια φλεγμονή, τότε το ανοσολογικό μας προσπαθεί να σκοτώσει τον ιό και σκοτώνει μολυσμενα κύτταρα, και ισως και μερικά αθώα, σαν παράπλευρες απώλειες.
Δεν ξέρουμε λοιπόν αν κινδυνεύουμε με μια επιδημία νευροεκφυλιστικών παθήσεων που θα είναι το αποτέλεσμα της δεκαετίας κορωνοιου, όπου θα επεκταθει στα πέρατα της οικουμένης και θα μολύνει επαναληπτικά ένα τεράστιο κομμάτι της ανθρωπότητας.
Ένα καινούριο άρθρο που βρίσκει τον κορωνοιο στον εγκέφαλο πολλών θυμάτων μετά από πολύ καιρό είναι πρόσφατα δημοσιευμένο στο Nature και το έχω στα σχόλια.
Τελικό συμπέρασμα, εμβολιαστείτε και μην μολυνθειτε.!