ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαύλος: Η βόλτα της οικογένειας στην Αγία Ειρήνη & μία επιστολή- προτροπή

Παύλος: Η βόλτα της οικογένειας στην Αγία Ειρήνη & μία επιστολή- προτροπή

Για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά στο Μοναστηράκι, κοντά στην Αγία Ειρήνη, βρέθηκε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η οικογένεια πέρασε από τις έντονα φορτισμένες στιγμές  του Σαββάτου σε πιο χαλαρές και έτσι έκαναν βόλτες στην Αθήνα και κάθισαν σε σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Πάντως, αν και έχει ξεκαθαριστεί από το περιβάλλον του Παύλου ότι δεν είναι στις προθέσεις του η ενασχόληση με την πολιτική ή και η δημιουργία κομματικού φορέα, 0 εκδότης, ο Κωνσταντίνος Λουκάς – εκδότης, γράφει για την επιστολή που απέστειλε στον Παύλο, στο ekklisiaonline.gr:

Τις τελευταίες μέρες πολλά έχουν ειπωθεί από δημοσιογράφους, κανάλια, Μέσα, που προσπαθούν να προλάβουν εξελίξεις.

Σήμερα και αφού έχει προηγηθεί ενημέρωση και του πρίγκηπα διαδόχου Παύλου, δημοσιοποιώ την επιστολή που όλοι έχετε ακούσει.
Δεν θα είχε γραφτεί, αν το τηλεφωνικό κέντρο του Βασιλικού γραφείου, λειτουργούσε κανονικά. Ίσως όχι, όπως είναι, στο σύνολό της. Αναγκαστικά αλλά και με μεγάλη χαρά, μέχρι αυτή την στιγμή, δέχομαι τηλέφωνα από κόσμο που δηλώνει την στήριξη του και μου λέει την γνώμη του. Τα ίδια άκουσα και σε μνημόσυνο του Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην μητρόπολη Αμαρουσίου, που τελέστηκε στις 12μμ.
Κάποιοι δημοσιογράφοι ή ακόμα και δήθεν Βασιλόφρονες βρέθηκαν και θα βρεθούν, να μειώσουν την αξία της επιστολής ή ακόμη και αυτά που άκουσα. Τηρώντας και εγώ απόλυτα, όλες αυτές τις μέρες, το πένθος της Β. οικογένειας δεν θέλησα να την δημοσιοποιησώ νωρίτερα. Αρκετοί γερόλυκοι, ποντικομαμές, βρέθηκαν να την λοιδορήσουν ή και να προβλέψουν τι λέει. Τους γυρίζω την πλάτη μου. Το βέβαιο είναι ότι ο καθένας, με αίσθημα ευθύνης, πρέπει να δράσει. Είναι περίοδος σκέψης και συζήτησης, ζύγισμα των δυνάμεων μας, αντίδρασης, μετά από 50 χρόνια απραξίας. Η μόνη διαμαρτυρία, μέσα στη δημοκρατία μας, όπως λέω, είναι στις κάλπες.
Δεν είδαμε την ημέρα της κηδείας αγήματα, μεσίστιες σημαίες, βιβλία συλληπτηρίων.
Δεν θα δούμε δρόμους να ονοματίζονται ως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’, δεν θα δούμε ανδριάντες να ανεγείρονται προς τιμήν του. Έχουμε καταλάβει την μικροψυχία των πολιτικών. Αλλά και την υποκρισία τους.
Ο κάθε ένας ας κρατήσει από αυτή την επιστολή ο,τι θέλει. Σας λέω και εγώ, με την σειρά μου, το τέλος δεν έχει έρθει.
Ήρθε η ώρα να σταθούμε, όλοι μας, στο ύψος των περιστάσεων. Και να χαράξουμε νέα πορεία. Με σεβασμό σε αξίες παλιές, αναλλοίωτες από το χρόνο.
Η επιστολή θα δημοσιοποιηθεί σε όσο γίνεται περισσότερες φίλοβασιλικές σελίδες και ευχαριστώ τους διαχειριστές για την φιλοξενία τους. Είναι ένας αγώνας ομαδικός και όχι προσωπικός, μοναχικός. Αυτή η συζήτηση που ξεκινά, αφορά όλους μας.
Κωνσταντίνος Γ. Λουκάς.
Εκδότης.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ