ΑρχικήΕπικαιρότηταΠέντε εκατ. ευρώ τα έσοδα της «Κιβωτού» μόνο για το 2022

Πέντε εκατ. ευρώ τα έσοδα της «Κιβωτού» μόνο για το 2022

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου», με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, να προχωρά σε μια αποκάλυψη σχετικά με τα οικονομικά της ΜΚΟ, σύμφωνα με την οποία κατά το 2022 διαχειρίστηκε 5 εκατ. ευρώ τα οποία προήλθαν από ιδιωτικές δωρεές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκαλύψεις, μόνο 5% είναι οι κρατικές επιδοτήσεις, ενώ υπήρχε και ένα αίτημα 200.000 ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν εγκρίθηκε καθώς δεν συγκέντρωσαν τα χαρτιά του Ελεγκτικού συνεδρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν μπήκε ποτέ στο μητρώο των ΜΚΟ, καθώς δεν δέχθηκε ποτέ τον έλεγχο στα οικονομικά της, όπως προβλέπεται για όλες τις ΜΚΟ.

Παράλληλα, η κυρία Κοραή, αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του 2-3 ονόματα για το νέο πρόεδρο, ο οποίος όπως τόνισε, θα είναι εγνωσμένου κύρους, για να εγγυηθεί στους δωρητές των χρημάτων ώστε να μην τις ακυρώσουν.

Τέλος, όπως είπε στο Mega, εντολή του πρωθυπουργού είναι η νέα Διοίκηση να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών της ΜΚΟ.