ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Αττικής: Προχωρά το πρόγραμμα «Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών»

Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά το πρόγραμμα «Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών»

Η πορεία υλοποίησης και η επανεξέταση του διετούς προγράμματος «Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών», που υλοποιούν από κοινού το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, ο δήμος Αθηναίων και η περιφέρεια Αττικής (η οποία το χρηματοδοτεί), ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων, υπό τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γιώργο Δημόπουλο.

Ο κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη στήριξης των εξαρτημένων ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κατάλληλων δομών, αλλά και για ποιοτική βελτίωση των συνθηκών φροντίδας τους. Επίσης, ανακοίνωσε τον προγραμματισμό ημερίδας, όπου «θα παρουσιαστεί η υπάρχουσα εικόνα και το σχέδιο που επεξεργαζόμαστε, στην κατεύθυνση μίας ουσιαστικής βελτίωσης της κατάστασης».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, με κύριο χαρακτηριστικό τις «εξορμήσεις» δύο ομάδων street work, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης για Χρήστες στον Δρόμο.

Η συντονισμένη συνεργασία των τεσσάρων φορέων στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση των άμεσων αναγκών των εξαρτημένων, στην πρόληψη της διάδοσης νοσημάτων (ηπατίτιδες, AIDS κλπ) και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά, όπως έγινε σαφές κατά τη σύσκεψη, καθώς υπήρξαν 33.000 επαφές με χρήστες που έλαβαν, μέσω του προγράμματος, σύριγγες, τρόφιμα και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ