Πέτσας: «Τελειώνουν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις»

8 mins read

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αποδοκίμασε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γενικό γραμματία των Ηνωμένων Εθνων, Αντόνιο Γκουτιέρες.
Σύμφωνα με την Marketnews, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η επιστολή του πρωθυπουργού θα δοθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.
Τόνισε δε, ότι το μήνυμα της Ελλάδας προς την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο, καθώς «τελειώνουν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις». Επανέλαβε, επίσης, ότι το μόνο θέμα που είναι προς διευθέτηση είναι το αυτό των θαλασσίων ζωνών.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ήταν μια κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει, καθώς δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει κλιμακωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, μετά τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και τις διαδοχικές Navtex ακόμη και σε θαλάσσια σημεία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Facebook Comments