ΑρχικήΕπικαιρότηταΠιο όμορφη από ποτέ η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Σύνταγμα...

Πιο όμορφη από ποτέ η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Σύνταγμα (photos)

Φαντασμαγορική ήταν η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, απόψε, στην πλατεία Συντάγματος.

Δήμαρχοι από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν το παρόν στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για το άναμα του έλατου, μήκους 21 μέτρων! Μουσική, φως, χρώματα και εντυπωσιακές εκπλήξεις, συνέθεσαν μία λαμπερή βραδιά, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

 

 

Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που είναι επίσημος προσκεκλημένος του Κώστα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή τηλεοπτικά μέσα, μεταφέροντας την εικόνα της φωταγωγημένης Αθήνας σε όλο τον κόσμο.

 

 

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου, να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.