ΑρχικήΕπικαιρότηταΠλακιωτάκης: «Ανεμβολίαστος χωρίς τεστ πολύ απλά δεν θα ανέβει σε πλοίο»

Πλακιωτάκης: «Ανεμβολίαστος χωρίς τεστ πολύ απλά δεν θα ανέβει σε πλοίο»

Καλεσμένος στο Action 24 και στην εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο, ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, Γιώργου Πιέρρου, για το πως θα ταξιδέψει ο κόσμος ανέφερε πως «όλοι οι επιβάτες συμπληρώνουν την κάρτα υγείας είτε είναι σε χαρτί είτε είναι σε  ηλεκτρονική μορφή». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πως ταξιδεύει κάποιος που είναι εμβολιασμένος και κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος. Ο εμβολιασμένος «δεν χρειάζεται να έχει κάνει κάποιο τεστ, απλά σκανάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα πρέπει να έχει πάνω του και η ταυτοποίηση του προσώπου θα γίνεται με την ταυτότητά του». Ο μη εμβολιασμένος  «θα πρέπει να έχει μαζί του ή μοριακό τεστ 72 ωρών ή ράπιντ 48 ωρών».

Για το πως θα ταξιδεύουν τα παιδιά ανέφερε «τα παιδιά μέχρι 12 ετών δε χρειάζεται να έχουν κάποιο τεστ, ενώ από 12 έως 17 πρέπει να έχουν κάνει self test».

Στην ερώτηση του Γιώργου Πιέρρου, γι’ αυτούς που τον κατηγορούν για διαχωρισμό των πολιτών και ότι βάζει στους πολίτες που είναι να ταξιδέψουν μεγαλύτερο κόστος απάντησε πως «είναι αυτονόητο πως δε γίνεται κανένας διαχωρισμός αλλά οι εμβολιασμένοι είναι λογικό να έχουν ελευθερία κινήσεων» και συνέχισε «ο ΕΟΔΥ από την προηγούμενη μέρα ενημερώνει που μπορεί  ο κόσμος να υποβληθεί δωρεάν σε ράπιντ τεστ».

Τέλος έκανε κατανοητό πως ταξιδιώτης χωρίς τεστ δεν ανεβαίνει στο πλοίο.