ΑρχικήΕπικαιρότηταPlato’s Plate: Μια νέα εμπειρία ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού

Plato’s Plate: Μια νέα εμπειρία ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού

Μια μοναδική έκθεση διάρκειας τριών εβδομάδων ξεκινά στον χώρο «Open Farm Agora» στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Άγιος Ιωάννης Ρέντης).

Κάθε σαββατοκύριακο του Μαΐου, μια σειρά εκδηλώσεων με γνώμονα τη γεύση και τον πολιτισμό φέρνουν στο προσκήνιο την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας.

Μαθήματα γευσιγνωσίας και εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής, συμπόσια και γευστικές δοκιμές είναι μόνο μερικά από τα γαστρονομικά «events» που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Μήνα γαστρονομικού πολιτισμού» του Plato’s Plate.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και ο επαναπροσδιορισμός της μέσα από σύγχρονες τεχνικές και βιωματικές εμπειρίες.

Έχοντας αντλήσει έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, όπου η φιλοσοφία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή, το Plato’s Plate συστήνει τη γεύση μέσα από τον πλούτο της ελληνικής γης και τη σοφία της παράδοσης, σε συνδυασμό με τη μαγειρική τέχνη.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Διατοπικής Συνεργασίας LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του ΠΑΑ 2014-2020, από 23 εταίρους – συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

3-4 ΜΑΪΟΥ: ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

10-11 ΜΑΪΟΥ: ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

17-18 ΜΑΪΟΥ: ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

30-31 ΜΑΪΟΥ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ