ΑρχικήΕπικαιρότηταΠλεύρης: «Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο»

Πλεύρης: «Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο»

Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, σημειώθηκε στις 04:00 και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

Μετά από μισή ώρα εξερράγη ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ του Σισμανόγλειου, προκαλώντας επίσης υλικές ζημιές. Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσε, μεταξύ των άλλων αστυνομικών δυνάμεων, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για τα δύο περιστατικά.

 

 

Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη χτες πέριξ του καταστήματος, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς. Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.