ΑρχικήΕπικαιρότηταΠλήθος κόσμου στην πρώτη μαθητική παρέλαση μετά την πανδημία (photos)

Πλήθος κόσμου στην πρώτη μαθητική παρέλαση μετά την πανδημία (photos)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η πρώτη μαθητική παρέλαση μετά την έναρξη της πανδημίας.

Φέτος συμμετείχαν σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων της Αθήνας, που επελέγησαν λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Μπροστά από τη Βουλή  όπου στήθηκε η εξέδρα για τους επισήμους με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να δίνει το παρόν, παρέλασαν οι μαθητές του Δήμου.

Στην παρέλαση βρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με τον γιο του, βουλευτές και υπουργοί.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την δοξολογία και στην συνέχεια την μαθητική παρέλαση στο Παλαιό Φάληρο.

Οι περισσότεροι θεατές φόρεσαν μάσκες, ωστόσο οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν. Οι μαθητές που παρέλασαν δεν χρειαζόταν να φορούν μάσκες καθώς ήταν στοιχισμένοι με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 8 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης ήδη από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.