ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test

Ποιοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test

Τη δυνατότητα να θεσπιστεί υποχρεωτική διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και δικαστικούς, μετά από σχετική υπουργική απόφαση, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως στους κλάδους του λιανεμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών (χερσαίων, ακτοπλοϊκών και αερομεταφορών) και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές ως εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία, που απλώς θα παραδίδουν το κιτ μέσα στο οποίο θα υπάρχουν σαφείς γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου. Θα αποσταλούν από τις προμηθεύτριες εταιρείες σε κεντρικό αποθηκευτικό κέντρο στην Αττική και από εκεί θα γίνει η διανομή τους στις πάνω από 100 φαρμακαποθήκες σε όλη την επικράτεια.