Ποια είναι η συνεργός του «Τοξοβόλου» και δεξί χέρι της Πόλας Ρούπα

8 mins read

Κατόπιν μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Έως τώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί τι σχεδίαζαν μαζί με τον «Τοξοβόλο», Γιάννη Μιχαηλίδη. Ωστόσο, ο οπλισμός που βρέθηκε χθες κατά τη διάρκεια της σύλληψής του δείχνει ότι είχαν πρόθεση να «χτυπήσουν».

Η αποκαλούμενη και ως δεξί χέρι της Πόλα Ρούπα έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης και χάθηκαν τα ίχνη της. Ήταν ταν εκτός φυλακής αφού είχε περάσει το 18μηνο. Ο πατέρας της εμφανίστηκε στο τμήμα της περιοχής της και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είναι πολύ γνωστή στην αντιτρομοκρατική καθώς συμμετείχε στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Γιάννη Μαζιώτη, που ετοίμαζαν μαζί με τη φερόμενη ως αρχηγό του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρόπα. Το δικαστήριο την έχει καταδικάσει σε 35 χρόνια κάθειρξη.

Σε επιστολή που είχε δοθεί στη δημοσιότητα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, είχαν δηλώσει «επαναστάτριες», λέγοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να απολογηθούν για τη δράση τους, και επαναλάμβαναν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας και δίψας έως ότου το 6χρονο παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη παραδοθεί στους συγγενείς τους.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα