Ποια θα είναι η επένδυση της Volkswagen στα ελληνικά νησιά

12 mins read

Η διοίκηση της Volkswagen επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της MAN (VW) να επενδύσει στη χώρα μας, κατόπιν επικοινωνίας της με το BnB Daily.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ενδιαφέρεται για επενδύσεις σε 5 ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και της Θάσου.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει πως «βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με μία πιθανή συνεργασία». Οι συζητήσεις, σύμφωνα με την Volkswagen, αφορούν στη συνεργασία σε διάφορους τομείς, ανάμεσά τους η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη κίνηση.

Πηγές, που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζουν πως στο στόχαστρο της εταιρείας έχουν μπει 5 ελληνικά νησιά, εκ των οποίων ένα από αυτά είναι η Θάσος. Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καταλήξει να επενδύσει στο νησί της Θάσου, απλώς θα πραγματοποιήσει την έκθεση βιωσιμότητας στο συγκεκριμένο νησί, προκειμένου να δει αν πληρούνται τα κριτήρια, για να προχωρήσει στην επένδυση.

Σημειωτέον ότι χθες τη Θάσο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Volkswagen έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στη Θάσο η VW επιθυμεί να δημιουργήσει μια υποδομή τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής, φτιάχνοντας ένα «έξυπνο νησί», το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές οχημάτων που κινούνται αυτόνομα, δηλαδή χωρίς οδηγό. Σε πρώτη φάση, το ενδιαφέρον προέρχεται από τον κλάδο φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου, δηλαδή την ΜΑΝ. Αυτή πρόκειται αρχικά να δημιουργήσει την ιδανική υποδομή στη Θάσο, για την υποστήριξη και την επικοινωνία των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων και στη συνέχεια να ξεκινήσει τις δοκιμές.

Facebook Comments