Ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα στον «τοξοβόλο του Συντάγματος»

23 mins read

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, ένας 32χρονος γνωστός και ως “τοξοβόλος” καθώς στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση με τόξο, μία 28χρονη καταδικασμένη σε πρόσκαιρη κάθειρξη για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” και μία 26χρονη, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

-Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

-Διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση

-Ληστείας κατά συναυτουργία

-Πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση

και πλημμελήματος:

-Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά εξακολούθηση

-Βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν

-Απείθειας

-Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου από κοινού

-Παράνομης οπλοφορίας και

-Απόδρασης κρατουμένου

Νωρίτερα:

Συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, ο δραπέτης γνωστός στις αστυνομικές Αρχές ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Κατόπιν μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», που είχε αποδράσει το καλοκαίρι, συνελήφθη ενώ συνελήφθησαν και δύο γυναίκες, μία εξ αυτών είναι η συνεργάτης της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς επέβαινε σε όχημα που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο. Επίσης, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια, ενώ και ο ίδιος οπλοφορούσε.

Μαζί του είχε άλλες δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα». Η αντιτρομοκρατική, που τους παρακολουθούσε, εκτίμησε ότι οι τρεις συλληφθέντες θα προβούν σε κάποιο «χτύπημα» και γι’ αυτό τους ακινητοποίησε αμέσως μετά τον εντοπισμό τους και τους συνέλαβε. Οι έρευνες, ωστόσο, συνεχίζονται για να διευκρινιστεί αν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Μιχαηλίδης

Σημειωτέον ότι o «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, τον περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Έγινε γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» γιατί το Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ. Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα