Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον ιερέα – Θα απολογηθεί την Τρίτη

17 mins read

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε o ιερέας , ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και άλλες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελίες της οικογένειας της μικρής, η οποία τον γνώριζε ως πνευματικό.

Με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο ιερέας τέθηκε σε αργία και παράλληλα με την δικαιοσύνη ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αφού μελέτησε το προανακριτικό υλικό, άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια ,αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του ιερέα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 εως τον Μάιο του 2020. Η ανήλικη φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό της περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό της πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Ερευνούν και άλλες καταγγελίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνούν κι άλλες καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό του ναού καθώς φαίνεται ότι το είχε κάνει και σε άλλα κορίτσια.

Τους έλεγε ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρίσκουν λύση. Αυτός φαίνεται να ήταν και ο αρχικός του τρόπος προσέγγισης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του ιερέα για βιασμό

«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα