«Πόλεμος» Εξαδάκτυλου -Παγώνη: «Είναι γιατρός, όχι φερέφωνο συμφερόντων»

9 mins read

Έντονη αντίδραση στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, οι ασθενείς που έχουν κορωνοϊό να πληρώνουν οι ίδιοι την νοσηλεία τους, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρός της, Ματίνα Παγώνη, στην οποία καταδικάζει σε πολύ έντονο ύφος τις δηλώσεις του κυρίου Εξαδάκτυλου.

Όπως επισημαίνεται «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια».

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

«Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα