Πομπέο: «Tιμή μου να συναντηθώ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη»

8 mins read

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μετά από δική του επιθυμία.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, και διήρκησε περίπου μία ώρα.

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε μετά τη συνάντησή τους: «Ήταν τιμή μου σήμερα να συναντηθώ με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να επισκεφθώ τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Όπως αναφέρει το romfea.gr, o Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σε ενημέρωση που έκανε ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αισθάνθηκε ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς συζητήθηκαν θέματα όπως των θρησκευτικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διασφάλισης της παρουσίας χριστιανών στη Μέση Ανατολή, αλλά και της συμβολής των χριστιανικών κοινοτήτων στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Γαλλίας για το αν συζητήθηκε το θέμα της μετατροπής σε τέμενος της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, δήλωσε ότι έγινε συζήτηση, αλλά επειδή πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, δεν θα γίνει κάποια δήλωση, από πλευράς Πατριαρχείου.

Facebook Comments