ΑρχικήΕπικαιρότηταΠορείες διαμαρτυρίας Κούρδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εισβολή της Τουρκίας...

Πορείες διαμαρτυρίας Κούρδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την τουρκική επίθεση στην Συρία. Στην Αθήνα Κούρδοι κρατούσαν πανό και φωτογραφίες του Οτσαλάν και των νεκρών συμπατριωτών τους ενώ στην Θεσσαλονίκη έκαψαν μία τουρκική σημαία.

Dp_otsalan_diamartyria

Οι περίπου 1.000 Κούρδοι κάτοικοι της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συμπατριώτες τους της Βορειοανατολικής Συρίας που πλήττονται από τις τουρκικές δυνάμεις.

Κρατώντας πανό με την εικόνα του Οτσαλάν, πάνω από 1.000 Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις τουρκικές επιθέσεις στην Συρία
Κρατώντας πανό, τεράστιες σημαίες, φωτογραφία του Οτσαλάν αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το σλόγκαν «Τουρκικό κράτος είσαι δολοφόνος! Φύγε από την Ροζάβα», οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 228 «τρομοκράτες».

Στην Θεσσαλονίκη έκαψαν τουρκική σημαία
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στην Θεσσαλονίκη, με τους Κούρδους διαδηλωτές να καίνε μια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το Thestival, η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «Ο Ερντογάν είναι τρομοκράτης». Φτάνοντας στην Καμάρα, έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τουρκικές εισβολές. Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων, 45 μαχητές τους έχουν χάσει ήδη της ζωή τους από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», παρά τις απειλές.