ΑρχικήΕπικαιρότηταΠόρισμα- βόμβα για τη ΜΚΟ Human Rights 360, που κατηγορούσε την Ελλάδα...

Πόρισμα- βόμβα για τη ΜΚΟ Human Rights 360, που κατηγορούσε την Ελλάδα για τη «μικρή Μαρία» του Έβρου

Πόρισμα – καταπέλτης της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, ήρθε στα χέρια της Εισαγγελίας και στο οποίο περιγράφεται ένα δίκτυο ΜΚΟ, το οποίο στόχευε στην «αφαίμαξη» κονδυλίων.

Η βασική οργάνωση που αναφέρεται στο πόρισμα, είναι η ίδια που κατήγγειλε πριν μερικούς μήνες ότι οι ελληνικές αρχές άφησαν να πεθάνει ένα κοριτσάκι πέντε ετών στα σύνορα του Έβρου.

Τα δημοσιεύματα του περασμένου καλοκαιριού προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος μετά από έρευνα κατέληξε σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα που είναι πια στα χέρια του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Human Rights 360» φέρεται να είχε δημιουργήσει δίκτυο ΜΚΟ, με τη συνδρομή και άλλων προσώπων, για την παροχή υπηρεσιών. Έτσι, επιχορηγήσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους πρόσφυγες τα οποία έφταναν στη ΜΚΟ «Human Rights 360» κατέληγαν στις άλλες ΜΚΟ, στις οποίες συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα. Από το πόρισμα φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις για σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίαση των διατάξεων για τις επιχορηγήσεις.

«Πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών

Δεσμεύτηκαν ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, ενώ το πόρισμα διαβιβάστηκε και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και στο υπουργείο Ανάπτυξης για να διαπιστωθεί εάν ανάλογος είναι ο τρόπος δράσης και άλλων ΜΚΟ.