Πως σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα την στάση Τσίπρα στην Ελληνογαλλική συμφωνία

10 mins read

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του τουρκικού τύπου έλαβε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την απόφαση του να ψηφίσει όχι στην Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για τα εξοπλιστικά.

Η εφημερίδα Hurriyet γράφει για μαθήματα Τσίπρα προς την κυβέρνηση «Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας. Μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση» 

hurriyet

Η Akit αναφέρει την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση της συμφωνίας «Ο Τσίπρας εξερράγη από την απόφαση της χώρας του κατά της Τουρκίας: “Όταν αναλάβουμε την εξουσία θα την καταργήσουμε“» , ενώ κάνει και αναφορά για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποστολή στρατιωτών στο Σαχέλ «Ο Τσίπρας υποστήριξε πως η συμφωνία θα επιφέρει ην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες».

akit
Μετά την Hurriyet και η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για μαθήματα Τσίπρα στον Μητσοτάκη «Τι συγκρίνετε;” τον ρώτησε. Μάθημα στον Μητσοτάκη από Τσίπρα περί Τουρκίας», ενώ σχολιάζει και την αναφορά του για  το ΑΕΠ της Τουρκίας, το οποίο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και πως οι γείτονες παράγουν το 75% των δικών τους αμυντικών αναγκών, ενώ η χώρα μας αγοράζει τα πάντα από το εξωτερικό».

 

aksam

 

Η εφημερίδα Star αναφέρει στον τίτλο της «Ο Μητσοτάκης το αρνήθηκε, αλλά ο Τσίπρας τον χτύπησε ανελέητα: “Σέρνετε την Ελλάδα σε απερίσκεπτους ανταγωνισμούς”».

star



Η εφημερίδα Gundem έχει τίτλο: «Τσίπρας: “H συμφωνία με την Γαλλία δεν είναι προς το συμφέρον μας”».

gundem

Facebook Comments

Τελευταία Νέα