Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Euroferry Olympia – Τι λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας

18 mins read

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Euroferry Olympia» προσπαθούν να διερευνήσουν οι αρχές, τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους στο πλοίο, το οποίο φλέγεται για σχεδόν 40 ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, η πυρκαγιά πρέπει να έχει ξεσπάσει από ένα φορτηγό, το οποίο ήταν μέσα στο γκαράζ του πλοίου”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστώσουμε “πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα”.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες των συγγενών επιβατών του πλοίου, ότι υπήρχαν οδηγοί φορτηγών μέσα στα αμπάρια, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας απάντησε: “δεν έχουμε τώρα πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονταν οι οδηγοί, θα πρέπει να το εξακριβώσουμε”.

Ο ίδιος τόνισε ότι “εμείς, ως πολιτική της εταιρείας εφαρμόζουμε αυτό που προβλέπει ο διεθνής κανονισμός, που είναι η απαγόρευση παρουσίας επιβατών μέσα στα γκαράζ”.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες ή φορτηγά εντός του πλοίου, ο εκπρόσωπος είπε: “όχι”.

Εξέφρασε τη θλίψη και την αγωνία εκ μέρους του Ομίλου για τα όσα έχουν συμβεί και υπογράμμισε ότι “είμαστε στη διάθεση των ελληνικών Αρχών για να βοηθήσουμε στο να εξακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων”.

Κατέθεσαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου

Νωρίτερα, καταθέσεις για την πυρκαγιά κλήθηκαν να δώσουν  στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα