Πόσο κινδυνεύτε να κολλήσετε κορωνοϊό στην καθημερινότητά σας – Αυτό το νέο εργαλείο σας δίνει την απάντηση

10 mins read

Ένα νέο διαδραστικό γράφημα που αναπτύχθηκε από Βρετανούς ερευνητές και δημοσιεύτηκε σήμερα από το The BMJ θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν πώς θα συμπεριφέρονται σε καθημερινές καταστάσεις για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους από τον Covid-19.

Στη δημιουργία του διαδραστικού εργαλείου συμμετείχαν 26 ειδικοί επιστήμονες διαφορετικών κλάδων από όλο τον κόσμο.

Με βάση τις εκτιμήσεις τους, απεικονίστηκαν οι διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους μεταδίδεται ο Covid-19 από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να δείχνει τον κίνδυνο μόλυνσης με τον SARS-CoV-2 λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικά σενάρια με βάση τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα– και παρουσιάζει το τι θα μπορούσε να γίνει σε κάθε σενάριο ώστε να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο μείωσης της μετάδοσης του ιού σε διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως στον χώρο εργασίας ή σε ένα δημόσιο χώρο.

Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε επίσης τις εκτιμήσεις ειδικών σχετικά με τη σημασία των διαφόρων προστατευτικών μέσων (π.χ. μάσκες, φυσική απόσταση, υγιεινή χεριών, καθαρισμός επιφανειών) για τη μείωση της μετάδοσης.

Μπορείτε να βρείτε αυτό το χρήσιμο εργαλείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-065312.

Εκεί θα εισάγετε τις παραμέτρους που επιθυμείτε και  θα δείτε τον κίνδυνο μόλυνσης με βάση διαφορετικές καταστάσεις και σενάρια της καθημερινότητας.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα