ΑρχικήΕπικαιρότηταΠραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του 112

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του 112

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά κινητά τηλέφωνα έλαβαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», σημειώνοντας πως πρόκειται για δοκιμαστική αποστολή. Το μήνυμα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα. «
Την Πέμπτη είχα αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του κομβικής σημασίας έργου του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στο news247.gr. «Οι συνεργάτες μου και εγώ ενημερωθήκαμε ότι το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Την Παρασκευή, θα είμαι παρών στη δοκιμαστική άσκηση λειτουργίας του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι».