ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόεδρος του Αρείου Πάγου για δίωξη Βαξεβάνη και παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήστε τη...

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου για δίωξη Βαξεβάνη και παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις»

«Η Δικαιοσύνη θα παραμείνει ανεξάρτητη», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου απευθύνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενη σε κρίσεις και επικρίσεις των τελευταίων ημερών για τον ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η πρόεδρος του Αρείου τονίζει ότι όσοι αφήνουν υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης επί της ουσίας επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της προέδρου εκδίδεται σήμερα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έχει καλέσει σε συγκέντρωση υποστήριξης του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος απολογείται αυτή την ώρα για μια σειρά από βαρύτατες κατηγορίες όπως εγκληματική οργάνωση, παράβαση καθήκοντος και “συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή” στην υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για την κλήση σε απολογία του εκδότη του Documento ότι “η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε”.

Η Δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου

Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν:

Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.