Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα

10 mins read

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.07.2022) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε ότι το νέο κύμα της πανδημίας θα εισέλθει πολύ σύντομα σε τροχιά αποκλιμάκωσης.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του, αν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα. Ο Θεοκλής Ζαούτης τόνισε επίσης ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά και στην Κρήτη. Αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή. «Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει».

Για τη χορήγηση της 4ης δόσης σημείωσε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στα άτομα άνω των 60 προσφέρει παραπάνω προστασία και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία. Συμβούλεψε επίσης όλα τα άλλα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή και κινδυνεύουν να πραγματοποιήσουν την 4η δόση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα