ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροειδοποίηση σοκ Μαγιορκίνη: Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αυξηθεί δραματικά

Προειδοποίηση σοκ Μαγιορκίνη: Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αυξηθεί δραματικά

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης προειδοποίησε ότι «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε πως η πανδημία βρίσκεται «σε δυναμική θετικής αύξησης, με μεγαλύτερη επιβάρυνσή στα βόρεια της χώρας. Εκρηκτική αύξηση βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκτεταμένη επιβάρυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε μάλιστα ότι από τα 2448 νέα κρούσματα τα 493 εντοπίζονται στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη, 120 εντοπίζονται στη Λάρισα, 100 στη Δράμα, στις Σέρρες 78, στην Ημαθία 62 και στην Καβάλα 61.

«Οι νέοι 19-39 έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ και 40 έως 65 πλησιάζουν τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού», συνέχισε. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες».

Ακόμα, χαρακτήρισε ανησυχητική την αύξηση των νοσούντων στους άνω των 65 ετών, αναφερόμενος στους αυξημένους αριθμούς νοσηλειών για τους νέους.