ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροκαλούν ξανά προβλήματα οι συνδικαλιστές του Μετρό - Μπλοκάρουν την μεταφορά των...

Προκαλούν ξανά προβλήματα οι συνδικαλιστές του Μετρό – Μπλοκάρουν την μεταφορά των 21 υπαλλήλων

Οι συνδικαλιστές του Μετρό, εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης, προκαλούν εκ νέου προβλήματα εμποδίζοντας την εκπαίδευση των 21 υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στα εκδοτήρια σταθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλείται το economistas.gr και ο Αχιλλέας Τόπας, συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ, του μεγαλύτερου σωματείου στο μετρό το οποίο κήρυξε την στάση εργασίας που ταλαιπώρησε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μετέβησαν την Τρίτη και την Τετάρτη στην αίθουσα του σταθμού Καλλιθέας όπου επρόκειτο να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν στα εκδοτήρια και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτές ότι δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης από τους εκπαιδευόμενους να μην παρακολουθήσουν την εκπαίδευση η οποία έχει διάρκεια τριών ημερών και να μην υπογράψουν το έντυπο παρουσιών εκπαίδευσης. Οι συνδικαλιστές μάλιστα, οι οποίοι φαίνεται να μην έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την καθολική αποδοκιμασία που εισέπραξαν από τους πολίτες για την άστοχη κινητοποίηση της Τρίτης, παρέμειναν στην αίθουσα εκπαίδευσης έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με το economistas.gr, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του συνδικάτου έκαναν το ίδιο και χθες στο σταθμό της Ομόνοιας, εμποδίζοντας προγραμματισμένη πρακτική εκπαίδευση στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η παρεμπόδιση της εκπαίδευσης έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η στελέχωση των εκδοτηρίων σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό, η οποία αποτελεί εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να ανοίξουν τα εκδοτήρια σε 20 σταθμούς του μετρό έως το τέλος του έτους, αρχής γενομένης από τον Ευαγγελισμό, το Πανεπιστήμιο και τη Βικτώρια.