ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρος 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Δύσκολες ισορροπίες

Προς 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Δύσκολες ισορροπίες

Μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων, θεωρείται πιθανότερο το σενάριο επανέναρξης της λειτουργίας των φυσικών εμπορικών καταστημάτων στις 29 Μαρτίου.
Αυτό μάλιστα με την ελπίδα να μη χαθεί ούτε μία εργάσιμη ημέρα πριν από το Πάσχα και αν υπάρξει η απαραίτητη αποκλιμάκωση.
Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής Παθολογίας κ. Γώγος σημείωσε ότι «θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος».
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν και συζητήσεις για ένα παράλληλο άνοιγμα σε περιοχές που είναι πιο «αθώες» στη διασπορά του ιού προσθέτοντας ότι η αγορά προηγείται σε σχέση με τα σχολεία, γιατί υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά και κοινωνικό, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει.
Συγκρατημένη άλλωστε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και τη άρση του lockdown εμφανίστηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.
«Δεν είναι επί της παρούσης αυτή η συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στις 10 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.496 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 284 και στις 10 Μαρτίου φτάσαμε τις 3.215 νέα κρούσματα και τους 445 διασωληνωμένους.
Πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.