Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη την Ελλάδα από Δευτέρα

12 mins read

Θα «κλειδώσει» τις επόμενες ώρες η απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, η οποία και θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα δημοτικά σχολεία δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. 

Η παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στην απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορωνοϊό δείχνει ότι η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα έχει ληφθεί.

Από τη στιγμή που και τα παιδιά του δημοτικού θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά αφενός θα διακοπούν οι μετακινήσεις προς και από τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η όποια κινητικότητα.

Είχε υποτιμηθεί η μετάδοση του ιού σε παιδιά; 

Τα παιδιά μολύνονται συχνότερα με τον κορωνοϊό απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο, η οποία πάντως είναι περιορισμένης κλίμακας. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές ‘Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg.

Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά. Το ‘Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο ‘Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ. «Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν», ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν.

Άλλοι ειδικοί επιμένουν πάντως ότι τα δεδομένα δείχνουν πως δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού μεταξύ των παιδιών και πως το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις και ο συγχρωτισμός ενηλίκων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα