Πρόταση που ξαφνιάζει από Λινού: «Να γίνουν οι εκκλησίες σχολικές τάξεις»

10 mins read

Σε μία πρόταση που εξέπληξε προχώρησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Real FM σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.
Ειδικότερα, μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του Real FM, με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, η κα Λινού, αφού επισήμανε πως «έχει ενεργοποιηθεί αρκετά το υπουργείο Παιδείας ώστε να κάνει αρκετά ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων», εν συνεχεία τόνισε τα εξής:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί το υπουργείο δεν ενεργοποιεί και άλλα πράγματα ώστε να αυξήσει το εμβαδό των τάξεων… οι Εκκλησίες έχουν τεράστιο χώρο και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσεις άνετα 26 παιδιά. Έτσι το κοντινότερο παιδί από το άλλο θα είναι σε ακτίνα δυο μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις».
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, παράλληλα, συμπλήρωσε πως «κατανοώ ότι θα είναι λίγο δύσκολο για τους γονείς και μη αποδεκτό για αυτούς που είναι εναντίον της θρησκευτικότητας», σημειώνοντας ταυτόχρονα:
«Αν όμως έχεις μια αίθουσα η οποία είναι τόσο μικρή και δεν αερίζεται καλά και μέσα είναι στοιβαγμένα πολλά παιδιά, δεν είναι προτιμότερο να την αντικαταστήσεις με μια Εκκλησία που τα παιδιά θα είναι σε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους και θα περιορίσεις με τον τρόπο αυτό την έκταση του φαινομένου;».
Θέλοντας να ισχυροποιήσει την παραπάνω της άποψη, η Αθηνά Λινού έκλεισε με την διαπίστωση ότι «με τον τρόπο αυτό όσα περισσότερα παιδιά μπορέσουμε να γλυτώσουμε το κέρδος θα είναι μεγάλο, αφού δεν θα μεταφέρουν τον ιό και στους μεγαλύτερους ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν μέσα στο σπίτι».
Πηγή: orthodoxia.info

Facebook Comments

Τελευταία Νέα