ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρωτοψάλτης: Ποιος είναι ο συγκλονιστικός ήρωας με τον γερανό από τα Κύθηρα

Πρωτοψάλτης: Ποιος είναι ο συγκλονιστικός ήρωας με τον γερανό από τα Κύθηρα

Ο συγκλονιστικός ήρωας με τον γερανό στα Κύθηρα, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο οποίος έχει στην κατοχή του γερανό, μόλις πληροφορήθηκε πως ένα ιστιοφόρο με 95 μετανάστες καραβοτσακίστηκε στα βράχια δεν αδιαφόρησε, αλλά πήρε το γερανοφόρο όχημά του κι έσπευσε να βοηθήσει όπως μπορούσε στη διάσωση στο ναυάγιο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια, ενώ στα social media οι Έλληνες χρήστες κάνουν λόγο για έναν πραγματικό ήρωα, εκφράζοντας τη συγκίνησή τους.

Ειδικότερα, πήρε τον γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και μπόρεσε να σώσει πάνω από 80 ψυχές.

Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται” είπε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.




Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να επιβιώσει κάποιος από τους 95 ανθρώπους, εάν δεν είχαμε παρέμβει εκείνη τη στιγμή“, μεταφέρει ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης από το νησί. Όπως εξήγησε “φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια“, περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.

Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στοιβαγμένοι 90 άνθρωποι, περιγράφει. “Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι” είπε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια”.

Αυτό που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο Διακόφτι την αποψινή νύχτα δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μας! Να χάνονται άνθρωποι μπροστά στα μάτια μας, τραγωδία κόλαση! Να φωνάξουμε δυνατά μήπως και συγκινηθούν αυτοί που επιβιβάζουν με το ζόρι σ αυτά τα σκάφη τόσους ανθρώπους”.

Συγχαρητηρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η γεναιότητά του δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έσπευσε να τον συγχαρεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων, από το ναυάγιο πλοίου στα Κύθηρα, που μετέφερε μετανάστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε. Τόνισε δε ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

Όμως τα τα περισσότερα μπράβο και συγχαρητήρια, τα περισσότερα συγκινητικά μηνύματα ήλθαν από τον απλό κόσμο στα social media.