ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροβλήματα & στην Αττική από την ισχυρή βροχόπτωση- Τι θα συμβεί τις...

Προβλήματα & στην Αττική από την ισχυρή βροχόπτωση- Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Daniel, επηρέασε και την Αττική νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφτασαν και στην Αττική, δημιούργησαν προβλήματα στην Ηλιούπολη, όπου έπεσαν 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Και στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Αστυνομία προχώρησε  στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του νοσοκομείου Ασκληπείου Βούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

 

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν γενικότερα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς από την οδό Πέτρου Ράλλη εως και την οδό Χαμοστέρνας.

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού.

Ταυτόχρονα, σημειώνονται διακοπές ρεύματος, μικρής διάρκειας, σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 20 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός

Έκλεισε προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Δείτε τι συνέβη: 

 


Ακόμα, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγεται προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος & Ομόνοια- Κηφισιά, λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην κυκλοφορία του τραμ.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Για την Αττική, μέχρι και το ξημέρωμα και κυρίως για τη δυτική Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με το meteo.gr, “οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel από τη Δευτέρα 04/09, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 07/09 το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Για το διήμερο Τετάρτης 06/09 και Πέμπτης 07/09, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται, θα επιδράσουν σωρευτικά στο ήδη κορεσμένο έδαφος, εντείνοντας τα προβλήματα από τα πλημμυρικά επεισόδια. Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 06/09 έως το βράδυ της Πέμπτης 07/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, είναι:

Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Τρικάλων)
Σποράδες
Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, τοπικά στη Βοιωτία)
Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)”