Προβληματισμένος ο Κουτσόπουλος: «Θα λέμε ελάτε να συλλάβετε τον ανεβολίαστο που θέλει να φάει;»

10 mins read

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους, σχολίασε ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Λεωνίδας Κουτσόπουλος τονίζοντας ότι πρακτικά είναι αδύνατο να εφαρμοστεί.

 

«Εμείς δεν μπορούμε να παίρνουμε τηλέφωνο και να λέμε: ελάτε να συλλάβετε τον κ. Παπαδάκη που δεν έχει κάνει εμβόλιο και θέλει να κάτσει» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υπογράμμισε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος που διστάζει να κάνει το εμβόλιο είναι αρνητής και εκτίμησε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με κίνητρα, όχι με καταστολή και πρόστιμα.

«Πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πρώτο καιρό» ανέφερε, θυμίζοντας την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». «Δεν είχε να κάνει με την καταστολή, αλλά με την ενημέρωση. Και με την απειλή από τον Σεπτέμβριο να είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση, πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση» είπε.

 

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εμβολιασμένων, που θα μπορούσαν έτσι να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, ο γνωστός σεφ σημείωσε:

«Είναι πολύ λεπτή γραμμή το “εγώ έχω κάνει και εσύ δεν έχεις κάνει”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σ’ αυτό είμαστε όλοι μαζί».

Παράλληλα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει εμβόλιο και λέει στο περιβάλλον του τα προτερήματα του εμβολιασμού και ότι νιώθει πιο ασφαλής, ανέφερε ότι ακόμη και στο εστιατόριό του δεν μπορεί να εξαντλήσει την αυστηρότητά του αν κάποιος εργαζόμενος είναι επιφυλακτικός να εμβολιαστεί.

Τέλος, ο γνωστός σεφ σημείωσε ότι παραμένει μεγάλο πρόβλημα το κομμάτι της τουριστικής σεζόν, που δεν εξελίσσεται αισιόδοξα, όπως είπε.

Facebook Comments