Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πότε θα καταλαγιάσει ο κορωνοϊός

12 mins read

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής παθολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος, μίλησε για την εξάπλωση του κορωνοϊού και για το κατά πόσο πρέπει να ανησυχούμε, μίλησε στην εκπομπή MEGA Mag o πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής παθολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι σε έναν βαθμό είναι λογική η αντίδραση αφού έχει προκύψει μια επιδημία που αφορά μια μεγάλη περιοχή της Κίνας, στην οποία έχουμε 50 εκατομμύρια αποκλεισμένους κατοίκους.

Ωστόσο, επισήμανε πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Με το να είναι αποκλεισμένη η περιοχή μειώνεται ο κίνδυνος να μολυνθούν άτομα εκτός περιοχής. Ωστόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μολυνθούν περισσότερα άτομα εντός περιοχής».

Ακόμη, κατέστησε σαφές πως «τα κρούσματα εκτός Ασίας είναι πάρα πολύ λίγα».

Και πρόσθεσε «Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κάνουν σενάρια συνομωσίας», καταλήγοντας πως «ο ιός πρέπει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να καταλαγιάσει, ακόμα και μέσα στην Κίνα».

Κορωνοϊός: Στους 1.770 οι νεκροί – Σε κατ’ οίκον περιορισμός για 5 εκατομμύρια κατοίκους

Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει ο COVID-19  στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Χουμπέι, την Ζιαογκάν, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και κατ’ οίκον περιορισμός σε όλους τους κατοίκους που αριθμούν περίπου 5 εκατ. Η ποινή σε περίπτωση παραβίασης θα είναι τουλάχιστον δέκα ημέρες φυλακή.

Facebook Comments