Πρύτανης ΑΠΘ: «Η Αστυνομία είναι ενήμερη για τα κορωνοπάρτι αλλά δεν εμφανίζεται»

9 mins read

Για “αλόγιστες, ανεύθυνες, αντικανονικές συμπεριφορές” έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου με αφορμή τα κορωνοπάρτι, που διοργανώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του ΑΠΘ.

Εκείνο που διαπιστώνουμε μέσα από την εταιρεία φύλαξης, η οποία είναι στο πανεπιστήμιο είναι ότι στις 6-7 η ώρα το απόγευμα κυκλοφορούν μέσα στο πανεπιστήμιο 15-20 φοιτητές. Μετά τις 23:30-12:00 την νύχτα συρρέουν από όλη την πόλη“, σημείωσε ο Πρύτανης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, από τις 6 το απόγευμα η Αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν εμφανίζεται. Ερωτηθείς σχετικά για το τί απαντά η Αστυνομία σημείωσε ότι “μας λένε ότι θα ενημερώσουμε“.

“Δεν είμαστε εμείς που θα προτείνουμε στις αρμόδιες αρχές τον τρόπο που θα δράσουν. Στα περίπτερα που είναι έξω από τα πανεπιστήμια και είναι γεμάτα με κόσμο δεν υπάρχει ούτε ένας έλεγχος. Συζητάμε για παραβίαση των υγειονομικών όρων, αυτό είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου.

Μάλιστα, ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι έχουν τοποθετηθεί ειδικά εμπόδια με τσιμέντο στις εισόδους έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, το περασμένο Σάββατο ένα αυτοκίνητο, πιθανόν Ρομά, έσπασε τα εμπόδια και μπήκε στον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ πριν από 20 ημέρες ένα φορτηγό με ποτά μπήκε στο Πανεπιστήμιο αλλά ο οδηγός συνελήφθη.

Facebook Comments