Ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού από υπάλληλο του Κέντρου Υγείας στην Καρδίτσα

16 mins read

Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, έδινε ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, κάτι που οδήγησε τον Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει τον εισαγγελέα άμεσα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» υπάλληλος περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού άτομα ως εμβολιασμένα, χωρίς αυτά να παρευρεθούν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν έγινε παρατήρηση ότι λείπει η σφραγίδα του γιατρού από έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες όταν εμβολιάζονται και έτσι ακολούθησε έρευνα, η οποία μέχρι στιγμής, έχει φέρει στην επιφάνεια τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμού τον Αύγουστο, μόνο!!!

Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη

Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγειάς Θ.Πλεύρης τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, ενώ παράλληλα ζήτησε ΕΔΕ.
 
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Twitter «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Πήγαινε και σε ώρες εκτός βάρδιας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιεμβολιαστές, οι οποίοι για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους.

Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Τέλος ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα