ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πύρινος» εφιάλτης στα Βίλια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση- Καίγονται σπίτια κοντά στον οικισμό

«Πύρινος» εφιάλτης στα Βίλια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση- Καίγονται σπίτια κοντά στον οικισμό

Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, λόγω της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης που σημειώθηκε. Οι άνεμοι άλλαξαν πάλι κατεύθυνση, με συνέπεια οι φλόγες να πλησιάζουν στον οικισμό. Έχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία, για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το ίδιο είχε συμβεί και νωρίτερα, ωστόσο, είχε ανακοπεί η πορεία της φωτιάς. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει “τείχος” για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και από αέρος, καθώς και εθελοντές κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία των δύο εστιών, κάτι που επιτεύχθηκε νωρίτερα το μεσημέρι όταν η φωτιά έφθασε περίπου στα 400 μέτρα από τον οικισμό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι έχει επικοινωνήσει με τους επικεφαλής στην Πυροσβεστική (Αρχηγό και Αττικάρχη) και κρίνεται ότι δεν είναι σκόπιμη η εκκένωση του οικισμού καθώς θεωρείται ότι η φωτιά ελέγχεται.