ΑρχικήΕπικαιρότηταΠωλείται το ιστορικό κτήριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά

Πωλείται το ιστορικό κτήριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη που έγραψε ιστορία για σχεδόν ένα αιώνα, πλέον δεν υπάρχει.

Το ιστορικό κτήριο της Χρήστου Λαδά – της οδού που φέρει το όνομα προς τιμή του δολοφονηθέντος τότε υπουργού Δικαιοσύνης – μετά τις ριζικές αλλαγές στο εκδοτικό τοπίο πέρασε στην ιδιοκτησία της ALPHA BANK και έπειτα σε fund.

Πλειοδοτικός διαγωνισμός στα τέλη Ιουλίου

Το κτήριο διαθέτει υπόγειο 375,46 m2 που περιλαμβάνει μηχανοστάσια, αποθήκες, κοινόχρηστους και βοηθητικούς χώρους και 3,030.64 τμ χώρων που αναπτύσσονται σε οκτώ ορόφους και περιλαμβάνουν γραφειακούς χώρους w.c., κυλικείο και πατάρια. Οι όροφοι 6ος, 7ος, και 8ος έχουν πρόσβαση σε δώμα. Επίσης οι όροφοι 4ος, 5ος και 7ος, έχουν συνενωθεί εσωτερικά με σκάλα και διαδρόμους, με τους ορόφους του 4ου , 5ου και 8ου αντίστοιχα με το όμορο κτίριο που βρίσκεται επί της Χρήστου Λαδά 1.

Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες της Χρήστου Λαδά 1 έχουν συνολική επιφάνεια 660,47 m2 (284,70 m2,  171,88 m2 και 203,89 m2 αντίστοιχα) και αποτελούνται από χώρους γραφείων και w.c.

Το ακίνητο  βρίσκεται, δίπλα στο κτήριο της «Παλαιάς Βουλής», εντός των ορίων του εμπορικού τριγώνου Σύνταγμα – Ομόνοια – Μοναστηράκι. Το σχέδιο ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου του κέντρου της Αθήνας ενισχύοντας ήπιες μορφές μετακίνησης. Η επέκταση του εμπορικού τριγώνου θα ενισχύσει άρδην την εικόνα και προβλέπεται να δώσει επιπρόσθετη ώθηση στους χρήστες της περιοχής, με ενίσχυση κύκλου εργασιών από αύξηση της επισκεψιμότητας,  αναζωογόνηση εμπορικού κέντρου, ελκυστικότερο αστικό περιβάλλον, αυξημένη καθαριότητα, λιγότερη ηχορύπανση κτλ.

Το κτήριο θα διατεθεί μέσω διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού  (tender process) από την εταιρεία “Cushman & Wakefield Prorpius”.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με κατάθεση κλειστών προσφορών, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την 31η Ιουλίου 2020.