ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς δήμοι και σύλλογοι γονέων εξασφαλίζουν φτηνά pcr test - Τα παραδείγματα...

Πώς δήμοι και σύλλογοι γονέων εξασφαλίζουν φτηνά pcr test – Τα παραδείγματα του Χαλανδρίου και της Νεάπολης – Συκεών

Οι δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Χαλανδρίου κατάφεραν να εξασφαλίσουν χαμηλή τιμή στα μοριακά τεστ (PCR) για τις ανάγκες των δημοτών τους.

Ειδικότερα, στο δήμο Νεάπολης – Συκεών το μοριακό τεστ κοστίζει 27 ευρώ και στο Χαλάνδρι 25 ευρώ, την ώρα που μόλις πριν από λίγες ημέρες μπήκε πλαφόν στην τιμή τους στα 47 ευρώ λόγω έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα διαγνωστικά και κάθε είδους εργαστήρια.

«Αρνηθήκαμε να συμβιβαστούμε με αυτού του είδους την κερδοσκοπία», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πρώτη δημοπρασία η τιμή στα τεστ που πέτυχε ο δήμος ήταν στα 40 ευρώ. Ακολούθησαν άλλες δύο που κατέληξαν στην τιμή των 33 ευρώ. Όταν τελείωσαν και αυτές οι ποσότητες των PCR ο δήμος έκανε άλλες δύο δημοπρασίες εντός του 2021. Τον Αύγουστο η τιμή που απέσπασαν ήταν στα 29 ευρώ και τον Σεπτέμβριο στα 27 ευρώ.

Οι εξετάσεις αυτές γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα και αφορούν εργαζόμενους, και πολίτες ωφελούμενους στις δομές του δήμου. Έως τώρα έχουν γίνει 4.000 μοριακές εξετάσεις.

Στο Χαλάνδρι σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Σίμο Ρούσσο, από τον Νοέμβριο του 2020 ακολουθήθηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης του άρθρου 32 με απευθείας ανάθεση, με τρεις συμβάσεις της τάξεως των 6.000, 8.000 και 20.000 ευρώ.

Ο δήμος βρήκε τιμή από πιστοποιημένο εργαστήριο στα 25 ευρώ, στα 35 ευρώ για τον έλεγχο μεγάλης ομάδας εργαζομένων άνω των 20 ατόμων και στα 40 ευρώ για κατ’ οίκον λήψη δείγματος. Οι τιμές αυτές εξασφαλίστηκαν την περίοδο που η χώρα έμπαινε ξανά στο δεύτερο lockdown.

Στο Χαλάνδρι γίνονται μοριακά τεστ για τους εργαζόμενους (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικοί σταθμοί), σε ευπαθείς ομάδες, ενώ υπάρχει και η ανάγκη για έλεγχο του πληθυσμού στον καταυλισμό των Ρομά που υπάρχει στην περιοχή, όπως εξήγησε ο δήμαρχος.

Σύλλογος Γονέων από τη Θεσσαλονίκη συμφώνησε για PCR τεστ στα 28 ευρώ

Τιμή χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει και Σύλλογος Γονέων σε δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος κατάφερε να κλείσει συμφωνία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην τιμή των 28 ευρώ.

Παράλληλα, έκλεισαν και άλλη συμφωνία, αυτή την φορά με φαρμακείο στην γειτονιά που βρίσκεται το σχολείο, για rapid test, με τιμή 4 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ