Πώς να φτιάξετε μάσκα από μπλουζάκι, μαντήλι ή ακόμα και από φίλτρο καφέ

14 mins read

Με τη χρήση της μάσκας να γίνεται πλέον υποχρεωτική για κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους, η ζήτηση της αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη και τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες οι περισσότερες θα κάνουν “φτερά”.

 

Για όσους, λοιπόν, δε μπορέσετε να βρείτε, ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε μοναδικές μάσκες με σχέδια, υφάσματα και χρώματα που οι ίδιοι /ες θέλετε, οι παρακάτω συμβουλές θα σας λύσουν τα χέρια.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες με κοινά υλικά που όλοι έχουμε;

Μάσκα από T-shirt

1. Πάρτε ένα παλιό T-shirt, κατά προτίμηση 100% βαμβακερό. Κάθε τύπος είναι κατάλληλος αρκεί το ύφασμα να μην είναι πάρα πολύ λεπτό. Σχεδιάστε το περίγραμμα της μάσκας. H κάτω πλευρά της σχεδιαστικής γραμμής πρέπει να πηγαίνει λίγο πάνω από την περιοχή της «μασχάλης» του t shirt. Βεβαιωθείτε ότι το τμήμα που θα καλύπτει το πρόσωπό σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει μύτη και στόμα.
2. Κόψτε ακολουθώντας τις γραμμές και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε η μάσκα σας να έχει δύο στρώματα.

 

3. Συνδέστε με παραμάνα την κάτω πλευρά και τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή φίλτρου καφέ ανάμεσα στα δύο στρώματα του T-shirt. Αυτό θα λειτουργεί σαν επιπρόσθετο φίλτρο και θα στηρίζεται πάνω στην παραμάνα
4. Εφαρμόστε σταθερά τη μάσκα γύρω από το πρόσωπό σας καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα. Δέστε τις δύο άκρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και τα άλλα δύο στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτό θα διασφαλίσει μια καλή εφαρμογή κάτω από το πηγούνι.

Μάσκα από μαντήλι
1. Πάρτε ένα μαντήλι και δύο λαστιχάκια για τα μαλλιά. Και τα απλά λάστιχα μια χαρά είναι, αν και δεν θα είναι τόσο άνετα στην αίσθηση.
2. Διπλώστε το μαντήλι στο μισό σε έναν οριζόντιο άξονα έτσι ώστε να κάνετε μία καλή τσάκιση.
3. Βάλτε ένα κομμάτι από χαρτί κουζίνας ή φίλτρο καφέ στο κέντρο του μαντηλιού. Διπλώστε το πάνω μέρος προς τα κάτω και το κάτω στο αντίθετο έτσι ώστε το χαρτί ή το φίλτρο να κάθεται στο δίπλωμα.

4. Βάλτε τα δύο λαστιχάκια όπως φαίνεται στο σχήμα σε απόσταση μεταξύ του περίπου ενός χεριού.
5. Διπλώστε την αριστερή πλευρά προς το κέντρο και μετά διπλώστε την δεξιά πλευρά επίσης προς το κέντρο, χώνοντας την δεξιά πλευρά μέσα στην αριστερή.

 

Facebook Comments