ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς θα λειτουργεί το covid pass σε εστίαση και διασκέδαση

Πώς θα λειτουργεί το covid pass σε εστίαση και διασκέδαση

Σε μία εβδομάδα εκκινεί το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης κ.ο.κ. και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναφορικά στα μαγαζιά διασκέδασης ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του επιχειρηματία της εστίασης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από εκεί και πέρα γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα».

Σχετικά με τα νέα μέτρα και πως θα γίνεται ο έλεγχος, ο κ. Σκέρτσος αποκάλυψε ότι: «Θα υπάρχει το Covid Pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα».

«Ο πελάτης πρέπει να έχει βεβαίωση εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ ή βεβαίωση νόσησης», ανέφερε.

 

Οι υπουργοί θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, όταν θα έχουν όλα τα ψηφιακά εργαλεία στη διάθεσή τους, όπως έκανε γνωστό από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πάντως, και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, επεσήμανε ότι η πλατφόρμα για τον έλεγχο των πελατών από τους επιχειρηματίες εστίασης θα είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Ιουλίου, όποτε και όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει ο διαχωρισμός σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Μάλιστα, στο ερώτημα κατά πόσο θα εκτίθενται προσωπικά δεδομένα των πελατών, διευκρίνισε ότι θα αποδεικνύεται μόνο η γνησιότητα του πιστοποιητικού ή ότι πράγματι ο πελάτης έχει κάνει τεστ, χωρίς έκθεση προσωπικών δεδομένων.