ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πυρά» Παγώνη κατά Γκάγκα: «Δεν δεχόμαστε μείωση των τακτικών χειρουργείων»

«Πυρά» Παγώνη κατά Γκάγκα: «Δεν δεχόμαστε μείωση των τακτικών χειρουργείων»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών και με το οποίο ζητά να μειωθούν έως 80%, όπου είναι εφικτό, τα τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ στο έγγραφο τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

 

Το έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας:

 

Παγώνη: Δεν θα δεχθούμε μείωση των τακτικών χειρουργείων

Από πλευράς της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως οι γιατροί δεν πρόκειται να δεχθούν μείωση των τακτικών χειρουργείων.

«Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Επειδή ξαναγυρίζουμε όπως πριν ένα χρόνο, δεν θα το αφήσουμε να γίνει. Πρέπει να γίνουν τα χειρουργεία, οι άνθρωποι έχουν ζητήσει τα ραντεβού τους, ξέρουν ότι θα χειρουργηθούν και ξέρετε την αγωνία του καθενός. Δεν θα το δεχθούμε αυτό, έχουμε ενημερώσει τον υπουργό. Έτσι μας ενημέρωσαν και εμείς δεν θα το δεχθούμε. Είμαστε γιατροί, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στη μάχη και για τους covid και για τους non-covid ασθενείς», είπε στο OPEN το πρωί της Τρίτης.