Πυροσβεστική: Περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί έως σήμερα

17 mins read

Περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στη χώρα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, στην τακτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Οι περισσότερες από αυτές, σύμφωνα με την κ. Τζίμα, αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Ταυτόχρονα, την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Πετρωτό Δομοκού, η εκπρόσωπος Τύπου γνωστοποίησε ότι είναι οριοθετημένη.

Επιπλέον, όπως είπε η κ. Τζίμα, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στις 12:13 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση, ενώ όπως τόνισε η κ. Τζίμα, «με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό». Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του Δήμου Σερρών, η κ. Τζίμα είπε ότι έχει ελεγχθεί και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκε και επιχείρησε 1 Ε/Π.

Ακόμη, σήμερα, στις 11:43 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:14 στη Σπιάντζα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, για αύριο Πέμπτη αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

«Υπενθυμίζουμε ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας. Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια», κατέληξε η κ. Τζίμα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα