Reuters: Η συγκλονιστική φωτογραφία με το καμένο σκυλί στην Παλλήνη

8 mins read

Τον γύρο του κόσμου κάνει μία συγκλονιστική φωτογραφία του Reuters από τις φωτιές στην Παλλήνη.

Η φωτογραφία είναι από Ελληνα φωτορεπόρτερ και δείχνει ένα σκυλί μισοκαμένο, που βρίσκεται έξω από ένα σπίτι, και ένα δεύτερο σκυλί ευτυχώς σε καλή κατάσταση, που βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα, στη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς.

“Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice, σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ειδική Γραμματεία και συμπληρώνει:

“Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Dogs’ Voice, η φωτιά τους ανάγκασε να φύγουν από το κτηνιατρείο στην Παλλήνη και πλέον ο νέος σταθμός πυρόπληκτων ζώων λειτουργεί στο Λατό στο Γαλάτσι, ενώ μεγάλη είναι η ανάγκη για εθελοντές με laptop, σκίαστρα, λουριά, περιλαίμια και αντισηπτικά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα