ΑρχικήΕπικαιρότηταΣάμος: Ο δήμαρχος έσπρωξε και έβρισε πρόσφυγες, «φύγετε από εδώ» (video)

Σάμος: Ο δήμαρχος έσπρωξε και έβρισε πρόσφυγες, «φύγετε από εδώ» (video)

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ της Σάμου, προσπαθώντας να απομακρύνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρισκόντουσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το βίντεο που ανήρτησε το samos24.gr, ο δήμαρχος φωνάζει: «Go, go now! Φύγετε όλοι από εδώ!» και χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ φαίνεται να σπρώχνει και έναν από τους μετανάστες.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε: «ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους».

Και πρόσθεσε «Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

https://www.facebook.com/24samos/videos/459308368320659/

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, ωστόσο στη συνέχεια εκείνοι επέστρεψαν με αποτέλεσμα να υπάρξει και η παρέμβαση του δημάρχου.

Σημειώνεται ότι στο νησί βρέθηκα σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, προκειμένου να συναντήσει τον Πορτογάλο πρωθυπουργό. Ο Αντόνιο Κόστα επισκέφτηκε το νησί, καθώς εκεί βρίσκεται η πορτογαλική ακτοφυλακή, που συμμετέχει στη δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.