Ο Σαρηγιάννης στέλνει μελέτη στον Μητσοτάκη με πρόταση για γενικό lockdown!

10 mins read

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποιεί για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας το επόμενο διάστημα εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η παραλλαγή Όμικρον.

Ο καθηγητής, που ετοιμάζει σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα την αποστείλει το αργότερο έως την Παρασκευή, εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown.

O Δημoσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον 102 FM της ΕΡΤ-3 δήλωσε πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα. Εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», σημείωσε. Επισήμανε δε ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Ο Δημ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο σε πρώτη φάση στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α’ εξαμήνου στα πανεπιστήμια.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα