Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Ποιοι απεργούν – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

31 mins read

Mετ’ εμποδίων θα μετακινηθεί σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη (16/3) λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν τα ΚΕΠ ενώ θα υπολειτουργούν εφορίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Κλειστά θα μείνουν πολλά σχολεία, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δηλώνει «η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφαλείας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια» και απαιτεί «συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

 

Τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ – Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» με εντολή της ΕΛΑΣ

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»:

Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56

από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52

από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47

από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54

από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31

από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

 

Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18

από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58

από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55

από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

 

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42

από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22

από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07

από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10

από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31

από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19

από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν την Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως 9 το βράδυ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί, οι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε για σήμερα Πέμπτη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απεργούν οι «ντελιβεράδες» και οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καλεί για σήμερα Πέμπτη τους διανομείς η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου).

«Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12:00 συγκέντρωση στα Χαυτεία (Αιόλου και Πατησίων). Δίνουμε προσυγκέντρωση στις 11:00 στα γραφεία του σωματείου μας, Σκυλίτση 10» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Επιπλέον, στην απεργία καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. «Η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών είναι το ΠΡΩΤΟ μέλημα της πολιτείας και θα πρέπει να είναι διασφαλισμένο, και στα Τέμπη φάνηκε ότι δεν είναι» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους. Η ΠΟΕΕΤ καλεί τους εργαζομένους στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

Facebook Comments