ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε δύο στρατόπεδα οι σεισμολόγοι μετά την πρόβλεψη Χουλιάρα: «Πρέπει να συνεχίσουμε...

Σε δύο στρατόπεδα οι σεισμολόγοι μετά την πρόβλεψη Χουλιάρα: «Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο του Βαρώτσου»

Η πρόβλεψη του σεισμολόγου, Γεράσιμου Χουλιάρα, για τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία έχει προκαλέσει διφορούμενες απόψεις μεταξύ των σεισμολόγων, με άλλους να τον συγχαίρουν και άλλους να του εξαπολύουν «πυρά».

Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, έγραψε για τον Γ. Χουλιάρα «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ Λεκκας αμφισβήτησε το συνάδερφο Μάκη Χουλιάρα δημόσια για την επιτυχία του στην εκτίμηση του επερχόμενου σεισμό και ότι το έκανε για αυτοπροβολή θέλω να δηλώσω ότι έλαβα και εγώ όλο το επιστημονικό υλικό της ανάλυσης Χουλιάρα πριν το σεισμό. Επιβεβαιώνω λοιπόν την επιστημονική επιτυχημένη εκτίμηση του συναδέλφου.»

https://www.facebook.com/Prof.Akis.Tselentis/posts/2730279493704856

 

Με τον Γ. Χουλιάρα να τον ευχαριστεί, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Facebook το εξής: «Σε ευχαριστώ Άκη Τσελέντη, η ψυχή σου ξέρει τον πόλεμο που έχει αντιμετωπίσει ο καθηγητής Βαρώτσος και έχουμε ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε το έργο του ενωμένοι δυνατοί μια γροθιά όπως είμαστε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τόσα χρόνια στηρίζοντας το ΒΑΝ και την έρευνα μας».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1024137091306412&set=a.114757482244382&type=3&theater

 

Τι δήλωσε ο Ε. Λέκκας για την πρόβλεψη του Γ. Χουλιάρα

Ο Ευθύμιος Λέκκας είχε δηλώσει, αναφορικά με την πρόβλεψη του κ. Χουλιάρα, για τους σεισμολόγους που έκαναν την πρόβλεψη ότι «προσβάλλουν και τον εαυτό τους και όλους εμάς γιατί δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για σεισμούς 1500 χλμ μακριά».