ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε καραντίνα η Μόρια - Ο Σομαλός είχε πάει Αθήνα, κόλλησε και...

Σε καραντίνα η Μόρια – Ο Σομαλός είχε πάει Αθήνα, κόλλησε και επέστρεψε!

Σήμερα το πρωί, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επιβεβαιώθηκε θετικός στο νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, μετανάστης 40 ετών σομαλικής καταγωγής, ο οποίος και παραμένει απομονωμένος.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα το Νησί, ο Σομαλός ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τις αρχές του 2020 και είχε φύγει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα στα μέσα Αυγούστου. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει και έτσι επέστρεψε στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του στον καταυλισμό καθώς και το πότε επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου.
Το προσωπικό του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ, αποτελούμενο από 41 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, ενεργοποιήθηκε άμεσα.
Το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου έπειτα από το πρώτο κρούσμα κορωνοιού που καταγράφηκε στην δομή έχει τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.
Επιπλέον, κλιμάκιο επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα μεταβαίνει στην περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ