ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε καραντίνα και δομή μεταναστών στη Λάρισα

Σε καραντίνα και δομή μεταναστών στη Λάρισα

Σε καραντίνα τίθεται και η δομή προσφύγων «Κουτσόχερο» στη Λάρισα, καθώς διαπιστώθηκε πως ο 32χρονος Ρομά που έχει νοσήσει από κορωνοϊό στην περιοχή είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπούς που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο.

Στη Λάρισα μεταβαίνει αυτή την ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο, με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, που πηγαίνουν στην περιοχή για να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση, τόσο στη δομή μεταναστών όσο και στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου διέμενε ο 32χρονος. 

Μάλιστα, το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό αλλά και με εκπροσώπους των Ρομά.

Σε καραντίνα οικισμός Ρομά

Υπενθυμίζεται πως με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις επιτηρείται από το πρωί της Παρασκευής σημαντικό τμήμα της συνοικίας Ρομά Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα μετά την ανακοίνωση ότι 20 άνθρωποι που ζουν εκεί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.